Preskoči na vsebino

Novice

14. 03. 2021

Spomini in voščilo Jureta Koširja

Nekdanji uspešni alpski smučar Jure Košir, tudi član domačega Alpskega smučarskega kluba Kranjska Gora, se rad spominja svojih nastopov v karavani svetovnega pokala na domačem terenu na vitranški strmini.

»Iskrene čestitke ob 60-letnici Pokala Vitranc. To je res dolga doba. Ampak če pomislim, sem tudi sam 40 let vpet v to tekmovanje. Nekaj kot gledalec, kot delavec, predtekmovalec in 15 let kot tekmovalec, zdaj pa znova kot gledalec in navijač.

Doživel sem marsikaj zanimivega, predvsem v svoji tekmovalni karieri v Kranjski Gori. Veliko lepih trenutkov, tudi kakšen grenak. Ampak se mi je najbolj vtisnila prva tekma svetovnega pokala, ki sem jo tam vozil pri 18. letih. Super sem peljal, a padel pred ciljem. Zelo v spominu pa ostaja zmaga, ki je bila res lepa in katere sem se zelo razveselil in je zelo lepo zapolnila mojo kariero.

Rad se spomnim tudi drugega mesta z Albertom Tombo. Pokal Vitranc je bil za nas, slovenske smučarje, vedno nekaj posebnega. Lahko smo ponosno, da imamo to tekmovanje in zato še naprej srečno in uspešno. Upam, da doživim 100-letnico Pokala Vitranc!«  

Nazaj na vse novice