Preskoči na vsebino

Novice

13. 03. 2021

Spomini in voščilo Uroša Pavlovčiča

Na Pokalu Vitranc je tretje mesto decembra 2001 zasedel Uroš Pavlovčič.

Na Pokalu Vitranc je tretje mesto decembra 2001 zasedel Uroš Pavlovčič.

»Prav to je zagotovo najlepši spomin na tekmovanje na domačem terenu, saj je občutek, ko stopiš na zmagovalni oder, nekaj izjemno lepega,« pravi Uroš.

Njegovi spomini na samo tekmovanje sicer segajo v leta, ko sta se na stari progi za bencinsko črpalko za najboljša mesta borila Bojan Križaj in Ingemar Stenmark. Takrat je bil ob strmini gledalec. Prav tako se spominja tekme, na kateri je zmagal Rok Petrovič – tudi to je spremljal kot navijač.

Potem pa je Uroš Pavlovčič (član Kluba Dovje - Mojstrana) počasi začel svojo smučarsko kariero. Najprej kot predtekmovalec na Vitrancu, nato kot tekmovalec. Prvič je na Pokalu Vitranc tekmoval v sezoni 1991–1992. »Takrat je bil na progi čisti led. In Sergio Bergamelli (1. mesto) je za več kot dve sekundi premagal Alberta Tombo, ki je bil tretji. Takrat je bila to prava senzacija, a očitno se je Bergamelli najbolje znašel na najbolj ekstremno ledeni progi, kar sem jih kdaj presmučal,« se spominja Uroš, ki je nekaj let živel in treniral mlajše tekmovalce v Združenih državah Amerike, zdaj pa že dve leti z družino – soprogo in dvema sinovoma, starima pet in devet let – živi na Dovjem.

Pri Alpskem smučarskem klubu Kranjska Gora zdaj pod njegovim okriljem trenira osem fantov in dve dekleti in Uroš upa, da bo kdo od njih čez nekaj let uspešno nastopal tudi v svetovnem merilu.

Pokalu Vitranc Uroš želi še veliko uspešnih izvedb!

Fotografije: osebni arhiv Uroša Pavlovčiča

Nazaj na vse novice