Novice

Slovenski smučarji na Pokalu Vitranc

Slovenski smučarji na Pokalu Vitranc

Vitranška strmina pričakuje najboljše smučarje sveta.

Vitranška strmina pričakuje najboljše smučarje sveta. Slovenski so svoje cilje že predstavili na tiskovni konferenci Smučarske zveze Slovenije. 

Na sobotnem veleslalomu, ki se bo začel ob 9.30 bodo med drugimi tudi Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Žan Grošelj, Aljaž Dvornik in Borut Božič, na nedeljskem slalomu, ki se bo začel ob isti uri, pa bomo držali pesti za Kranjca, Hadalina, Grošlja, Dvornika, Matevža Rupnika in Žana Špilarja.

Klemen Bergant, odgovorni trener za tehnične discipline, je povedal: 
»Za tekmovalca, ki celo sezono tekmujeta v tehničnih disciplinah na tekmah svetovnega pokala, so cilji za domačo tekmo znani, niso nič drugačni, kot drugje. Žan Kranjec ima fokus na veleslalomu, kjer bo prvič štartal med najboljšo sedmerico. Upam, da dobi številko 1, da ne bo čakal pol leta, da mu bodo izžrebali številko 1. Cilj je, da ostane tam, kjer ima številko.

Tu so trije fantje, ki bodo tekmovali na tekmi svetovnega pokala, prvič bo na moškem štartu tudi tekmovalec, ki je rojen v tem tisočletju, to je Borut Božič. Za mlade je to vse velika šola.

Kako smo preživeli tri, štiri dni, od kar smo se vrnili iz Južne Koreje? Jaz zvečer zelo hitro zaspim, zjutraj pa se hitro zbudim, kar je po eni strani dobro. Zbudim se ob treh in do sedmih lahko vsa pisarniška dela že urediš in se pripraviš na trening. Mislim, da imamo trenutno še vsi težave s časovno razliko. Prepričan pa sem, da bodo prav vsi naši tekmovalci ta konec tedna pokazali tisto najbolje kar znajo.«


« Nazaj