Preskoči na vsebino

Novice

09. 03. 2019

Slovenci z visokimi pričakovanji

Na današnjem veleslalomu trije Slovenci

Na tiskovni konferenci so slovenski alpski smučarji naznanili, da od tekem na 58. Pokalu Vitranc veliko pričakujejo. Seveda jim bo pri vsem skupaj pomagalo tudi glasno navijanje podpornikov na tribunah. 

Žan Kranjec je dejal, da bo ključna na tekmi zadnja strmina, saj bodo smučarji tam že utrujeni in bo treba zdržati do konca. Pravi, da ima letos dovolj petih mest in da je treba narediti korak naprej. Verjame vase in v to, da zmore prismučati tudi do stopničk, ki jih Slovenci pod Vitrancem že težko čakamo. 

Štefan Hadalin stavi predvsem na svoj slalomski nastop, ki ga bodo, pravi, otežile visoke temperature, pa tudi pritisk pred domačo publiko. Prav tako se sezona bliža koncu in tekmovalci so že utrujeni. 

Vodja panoge alpsko smučanji pri SZS Miha Verdnik je na tiskovni konferenci povedal, da bo prednost slovenskih smučarjev gotovo ta, da so Kranjski Gori letos veliko trenirali in tako dodobra spoznali teren, pri čemer je izpostavil prizadevanja Alpskega smučarskega kluba Kranjska Gora in RTC Žičnic Kranjska Gora, ki so jim to omogočili.  
 

Nazaj na vse novice