Preskoči na vsebino

Novice

03. 01. 2022

Jubilejna 10. izvedba Zlate lisice v Kranjski Gori

Že tretjič v zadnjih treh letih Mariborčanom vreme ne dopušča izvedbe tekmovanja na Pohorju.

Organizatorji Zlate Lisice so se zaradi neugodnih vremenskih razmer in pomanjkanja snega na Mariborskem Pohorju z organizatorji Pokala Vitranc dogovorili o izvedbi Zlate lisice na vitranški strmini. Neobičajno visoke zunanje temperature in še napovedane otoplitve so sprožile dogovore med mariborskimi in kranjskogorskimi organizatorji tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju. Organizatorji, OK Zlate Lisice, SK Branik in družba Marprom so si do zadnjega prizadevali, da bi tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju za dekleta izvedli v Mariboru, a jim vreme tudi letos žal ni usojeno.

Gregor Benedik, predsednik OK Pokala Vitranc je dogovor pospremil z besedami: »Veseli smo, da lahko priskočimo na pomoč Mariborčanom, kar kaže na to, da znamo Slovenci stopiti skupaj in s skupnimi močmi omogočiti, da tekma ostane v Sloveniji.« »Proga v Podkorenu ima dovolj snega, potrebno pa bo še nekaj dela z utrditvijo tekmovalne proge z vodo,« je poudaril Aleš Vidic, vodja tekmovanja za Pokal Vitranc. Generalni sekretar OK Zlate Lisice Srečko Vilar pa je dejal: »Zlata Lisica bo v Sloveniji in to je najbolj pomembno. Našim prijateljem iz Kranjske Gore se lahko ponovno iskreno zahvalim za podporo. Naredili bomo vse, da bo Zlata lisica tudi v Kranjski Gori odlična športna prireditev.«

Zaradi porasta števila okužb z novo različico koronavirusa, bodo tekme za Zlato lisico v Kranjski Gori potekale brez gledalcev.

Nazaj na vse novice