Novice

Dež, dež in dež … Na koncu pa mavrica!  

Dež, dež in dež … Na koncu pa mavrica!  

Letošnji Pokal Vitranc je v prvi vrsti spremljal dež. Ne lani ne letos nam vreme ni bilo naklonjeno, a z gorenjsko vztrajnostjo in voljo smo dokazali, kaj zmoremo.

V skoraj nemogočih razmerah smo pripravili progo tako za veleslalom kot slalom. Tudi prekinitvi veleslaloma zaradi slabe vidljivosti nam nista prišli o živega, da bi obupali. Veseli smo, da se je vse dobro izteklo. Vsem delavcem na in ob progi se najlepše zahvaljujemo za požrtvovalnost. Prav tako vodji tekmovanja Alešu Vidicu, ki jih je ubrano vodil med pripravo proge. 
Hvala tekmovalcem, ki ste nam izrekli pohvalo za dobro opravljeno delo. V čast nam je, da nas cenijo tako vrhunski športniki. 
Hvala navijačem, da ste prišli bodrit svoje favorite in vas dežne kaplje niso prestrašile in pregnale s prizorišča. 
Letošnji Vitranc je pisal tudi posebno zgodovino. 
Marcel Hirscher je z zmago v veleslalomu že dobil potrditev, da je šestič zapored osvojil veliki kristalni globus, kar ni uspelo še nobenemu alpskemu smučarju. Prav tako je z uvrstitvama v veleslalomu in slalomu v Kranjski Gori že osvojil tudi mala kristalna globusa v slalomu in veleslalomu. 
Avstrijec Michael Matt se je v Kranjski Gori veselil prve zmage v karieri v svetovnem pokalu. 
Slovenci pa smo znova imeli v finalu – tako veleslaloma kot slaloma – svojega predstavnika. 
Prav kmalu po koncu nedeljskega slaloma je nehalo deževati. Posijalo je sonce. Marsikje se je narisala tudi mavrica. Kot da bi nam tudi vreme dalo poklon in priznalo, da nam je uspelo! 
Hvala vsem, ki živite za Pokal Vitranc. 
Se vidimo znova naslednje leto, ko vas bomo gostili 3. in 4. marca. 


« Nazaj