Preskoči na vsebino

Novice

30. 12. 2022

59. Zlata Lisica v Kranjski Gori potrjena

Tekma alpskih smučark za svetovni pokal, letos že četrtič zapored, je dobila zeleno luč za izvedbo v Kranjski Gori.

Direktor svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske, Peter Gerdol, si je danes ogledal tekmovalno progo v Podkorenu in potrdil izvedbo že 11. izvedbe Zlate Lisice v Kranjski Gori. V letošnji sezoni je bila izvedba tekem že od samega začetka sezone načrtovana v Kranjski Gori. Tekmi, obe v veleslalomu, bosta na sporedu prvi konec tedna v letu 2023, 7. in 8. januarja.

»Z veseljem danes potrjujemo prihajajočo tekmo za Zlato lisico. Proga sicer še ni dokončno pripravljena, ampak to je teden pred tekmovanjem nekaj povsem normalnega. Na spodnjem delu imamo povsod dovolj snega in je povečini tudi že dobro utrjen, na zgornjem delu pa bo potrebnega nekoliko več utrjevanja, kar je tudi naloga organizatorja za naslednji teden dni,« je po kontroli za predstavnike medijev povedal Gerdol.

Tudi letos bodo pri realizaciji tekme pomagali nekateri kranjskogorski delavci, ki bodo skupaj s člani SK Branik tvorili ekipo, ki že zadnja 4 leta sinhrono izvaja vsa potrebna dela in operacije.

Lanski tekmi za Zlato Lisico v Kranjski Gori sta zmagali Švedinja Sara Hector v veleslalomu, ter Petra Vlhova v slalomu.

Nazaj na vse novice