Preskoči na vsebino

Novice

21. 12. 2005

Prvi tek veleslaloma za 45. Pokal Vitranc je uspesno za nami

Prvi tek veleslaloma za 45. Pokal Vitranc je uspesno za nami. V Podkorenu je sicer kar mrzlo, kar pa pripomore k temu, da je proga zdrzala vse tekmovalce in da so vsi imeli dokaj enake pogoje. V finalni vožnji žal ne bomo videli nobenega Slovenca, kot kaže pa se bosta za najvišjo stopničko borila Avstrijca Benjamin Raich in Hermann Maier. 
V ciljni areni se je za zdaj zbralo 4000 gledalcev, drugo vožnjo pa naj bi si jih ogledalo še več. Prišli so predvsem Slovenci, pa tudi Italijani in Avstrijci. Slovenske tekmovalce tradicionalno podpirajo predstavniki njihovih Fan klubov z raznimi plakati in trobljami. 
Kot je povedal voja varnostno-rediteljske službe Marjan Jakše, za varnost tekmovalcev in gledalcev skrbi 85 varnostnikov in rediteljev. Tako kot je za Pokal Vitranc že v navadi, pa pričakujejo disciplinirane navijače in nič težav. 
Med premorom med obema tekoma bo v Podkorenu zabavno, saj bodo pripravili številne igre za obiskovalce in jim tako popestrili obisk pod Poligonom. Sicer je med navijači tudi nekaj nekdanjih znanih smučar in smučarjev, ki jih je poklicna pot tudi po končani karieri zanesla v te vode. To sta Špela Pretnar in Bojan Križaj. 

Drugi tek veleslaloma se bo začel ob 13:30!

Nazaj na vse novice