Preskoči na vsebino

Novice

22. 09. 2006

Delavnica Cluba5+ v Kranjski Gori

OK Pokal Vitranc bo v dneh od petka 22. do nedelje 24. septembra 2006 gostil v Kranjski Gori v hotelu Kompas delavnico za organizatorje tekmovanj svetovnega pokala v alpskem smučanju, združene v organizaciji CLUB5+.

Organizatorji, člani združenja CLUB5+ so dolgoletni in prominentni organizatorji tekmovanj za svetovni pokal v Adelbodnu (Švica), Alta Badii (Italija), Cortini (Italija), Gardeni (Italija), Garmischu (Nemčija), Lake Loiusu (Kanada), Kitzbuchlu (Avstrija), Kvitjfellu (Norveška), Schladmingu (Avtrija), Val d’Iseru (Francija), Wengnu (Švica), Mariboru in Kranjski Gori. Člani tega združenj pripravijo in izvedejo skupno 23 posamičnih tekmovanj od skupno 38 za moške in 5 od 38 v ženski konkurenci.

Namen delavnice je predstaviti delo in izkušnje na področju namestitev, akreditacij, tehnične pisarne, novinarskega središča in prodaje vstopnic. 

Večina organizatorjev se srečuje s podobnim ali enakimi težavami, ki se bodo tu izpostavile in poskušali bomo najti rešitve, ki bi bile sprejemljive za vse organizatorje.

Organizatorji tudi želimo določiti minimalne standarde za organizacijo in izvedbo tekmovanj znotraj organizacije in s tem dvigniti nivo tekmovanj za svetovni pokal.

Udeleženci seminarja, skupno jih bo preko 50 prihajajo iz dvananjstih članic Cluba5+. Le organizatorji iz Lake Louisa se ne dobo udeležili seminarja.

Eden izmed pomembnih ciljev tega združenja je doseči priznanje Mednarodne Smučarske Zveze (FIS), da so organizatorji tekmovanj pomemben člen v verigi svetovnega pokala. V večini primerov je celotna odgovornost za pripravo in izvedbo tekmovanj na plečih organizatorjev, vključno s zagotavljanjem potrebnih finančnih sredstev. Zato si združenje želi, da bi dosegli partnerski odnos s FIS-o na področju tekmovanj za svetovni pokal.

OK Pokal Vitranc

Nazaj na vse novice